ภาพโกเมสตอนเพิ่งมาอยู่ที่บ้านใหม่ๆ กับภาพปัจจุบันที่กลายเป็นคุณชายของทุกคน ไม่ได้ดูต่างที่ความหนาของตัวเท่านั้น แต่ยังมีความสุขที่ฉายประกายอยู่ที่ดวงตาด้วย ตอนย้ายบ้านแมวอาจรู้สึกเหงา เศร้า และคิดถึงเพื่อน คิดถึงคนที่เคยดูแล แต่ถ้าเรารักเขามากพอ แมวก็พร้อมจะเปิดใจและรักเราได้ไม่ยาก

แมว 3 ขวบ ย้ายบ้านใหม่ก็ยังน่ารักได้
ดูพัฒนาพองของคุณชายสิ

ตอนนั้นจำได้ว่าโกเมสมาอยู่ประมาณ 2-3 วันแรก ข้าวก็ไม่กิน นั่งเงียบอยู่ในมุม เราเช็ดน้ำตาคุณชายบ่อยมาก นึกว่าตาเจ็บหรือตาเป็นอะไรซะอีก ที่แท้คุณชายร้องไห้ ไม่ว่าแมวจะโตแค่ไหน แมวก็ยังมีความเป็นเด็กในตัวเองอยู่ดี คุณชายคงจะคิดถึง กลัว เสียใจ น้อยใจ ที่ตัวเองต้องออกจากบ้านเดิมมาคนเดียว เป็นความรู้สึกหลายอย่างผสมปนเป คุณชายจึงร้องไห้บ่อยครั้ง และต้องใช้เวลาระยะหนึ่งในการปรับตัวเข้ากับบ้านใหม่ ซึ่งจริงๆ เราเองก็ต้องการเวลาระยะนั้นเช่นกันในการเรียนรู้นิสัยสมาชิกใหม่ และปรับเปลี่ยนตัวเองให้พร้อมสำหรับการมีเด็กขนพองมาอยู่ในชีวิต วันนี้คุณชายมีความสุขมาก อ้วนท้วนสมบูรณ์ เป็นเด็กตัวกลมที่เอาแต่ใจ เป็นแมวคุณชายของบ้าน การรับแมวโตมาเลี้ยงจึงไม่ใช่ปัญหา เพราะความรักเป็นสิ่งที่ไม่ว่าแมวหรือคนก็รู้สึกและรับรู้ได้ และถ้าความรักมันมากพอ ไม่ว่าคนหรือแมวก็พร้อมจะรักกันได้แบบหมดใจ

Chanel Cat
ชายเริ่มติดแบรนด์

Here are two images of Gomez; one at his first arrival and one after a year stay. You can clearly see that it’s not only his thicker in body, but also the happiness in his sparkling eyes, that’s different. A cat moving house may cause him to feel miserable, but if we take good care of him and give him enough love, he will love us as much as he can.

I remember Gomez’s first 2-3 days in our home, he didn’t eat. He sat quietly in a corner. I wiped his tear many times so that I thought his eyes were hurt. But no, it wasn’t his eyes that were hurt, it was his heart. So I believe no matter how old a cat is, he is just a boy. Gomez may feel scared, sad, lonely that he is the only one who left the house. Many feelings may overwhelm him so he cried often that time. He needed times to learn a new love for and for new people. Actually we needed that time as well to learn from the on to live a life with a furry independent boy. Today Gomez is a happy, stubborn big cat and has become our princely cat. So adopting a grown-up cat is not a problem. Love is a sensible feeling that both cats and humans can feel it by heart, if that love is strong and determine enough.