ไม่รู้ว่า แมวตอนที่เห็นนกจะเป็นอย่างนี้ทุกตัวรึป่าว ไม่เว้นแม้แต่โกเมส แมวคุณชายที่แสนจะสุภาพเรียบร้อย เห็นปุ๊บ วิญญาณนักล่าแบบแมวป่าเข้าสิงทันที

แต่การไม่ได้ตามเป้าหมายของคุณชาย ไม่ได้เป็นความล้มเหลวที่น่าอาย แต่กลับบอกอะไรหลายอย่างในตัวโกเมส ทั้งความมุ่งมั่นโดยไม่สนใจถึงความเป็นไปไม่ได้ ขอแค่ให้ได้พยายามก็พอ เราถึงเห็น “แมว” ซ้อมจับโน่นจับนี่อยู่ตลอดเวลา ได้บ้างไม่ได้บ้างก็ไม่เห็นเป็นไร  แมวมักเตรียมตัวเองให้พร้อมอยู่เสมอเพื่อในวันที่เหยื่อมาถึงจะผิดพลาดน้อยที่สุด จริงๆ เราก็เหมือนกัน การเตรียมตัวเองให้พร้อมก่อนโอกาสที่จะสำเร็จก็มีได้มากกว่า ว่ามั้ย

I’m not sure if the hunting instinct of a cat arises whenever he sees a bird. Gomez, a gentle and sweet cat, becomes wild instinctively when he sees one.

One good thing about Gomez, when he missed his target. He doesn’t think of it as a failure. He just keeps trying, practicing his hunting skill with all kind of things. He never thinks about the possibility. He just tried his best. As we can usually see cats love to hunt anything even mosquitos. They try no matter whether they catch it or not. Cats always get themselves ready for hunting. Actually, it’s one good thing we should learn from the cat. Failure is not the point. Practicing and getting ourselves ready are the key.

IMG_9381
Image from : http://www.facebook.com/clubofcat